A fost odată ca niciodată…

Așa ar fi Început povestea Bucătărașului dacă s-ar fi numit Croitorașul cel Viteaz.

Pentru ca se numește “Bucătărașul cel Dibaci”, povestea noastră a început altfel:

“Într-o oarecare seară, într-o anumită țară, într-un vechi și gri oraș, mare se-ntîlniră și se sfatuiră doi meșteri mari, nici calfe și nici zidari, sa ctitorească peste noapte, precum Făt Frumos, o mare lucrare despre care lumea să vorbească și să se crucească. Un restaurant, nu prea mare, dar frumos, mititel și arătos, unde să gătească bine și gustos, bun, sănatos, foarte arătos și la pungă prietenos”.

Nefiind o poveste, revenind în zilele noastre, povestea s-ar traduce cam așa:

În vreme de criză, când toți se gândesc cum să supraviețuiască, dacă se poate, fără să muncească, prin “țepe” trase altora sau prin “tunuri” trase statului, o domniță și un domn, deloc cununați, ei fiind doar cumnați, ale căror preocupări de până atunci nu aveau nici o legatură cu bucătaria, s-au gândit cum să facă sa micșoreze pierderile “reducerilor” de toamnă. Așa s-a nascut “Bucătărașul cel Dibaci”.

Un ALTFEL de restaurant.

Cu aceiași ospatari, cu năravurile lor, cu aceiași bucătari, maeștri în bucătăria lor, cu aceleași preparate romanești.

Și totuși ALTFEL. Un restaurant fără “fițe”, care nu te consideră client ci te tratează ca pe un prieten. Un prieten, la care ești invitat permanent la prânz și la cină, un prieten al cărui telefon și a cărui ușă îți sunt mereu deschise, un prieten care-ți pune permanent casa la dispoziție pentru a petrece la orice eveniment din viața ta, care consideri ca merita a fi sărbătorit. Un prieten care-ți pune pe masă tot ce are mai bun, gandindu-se în același timp la buzunarul tău. Și dacă tu nu ai timp sa vii la el, vine el la tine. Acasă sau la birou, ingrijindu-se ca zilnic să mănânci “proaspăt, bun și sănătos”, pe alese și pe săturate.

Un restaurant PARADOXAL!

Este un restaurant la fel ca celelalte dar totuși ALTFEL. Altfel, prin căldura și discreția cu care te primește și te servește, prin preocuparea permanentă de a-ți oferi doar lucruri proaspete, gustoase și, lucru foarte important, la prețuri de bun simț. Altfel prin faptul că este dispus să-ți ofere orice preparat iți doreste apetitul, doar să-i spui ce vrei cu 48 de ore înainte. Cu altfel de proprietari, pentru care prima ta vizită se vrea a fi inceputul unei lungi și durabile prietenii.

Te invităm să cercetezi oferta noastră pe acest site și te așteptăm să ne cunoaștem.

Nico și Sorin